Garden party - jak zaaranżować piękny stół
Garden Party ze Sweet Living!
Wiemy, że lubicie organizować przyjęcia i spotkania w ogrodzie lub na tarasie. Oto kilka podpowiedzi jak zrobić wiosenno-letnią aranżację stołu na Garden Party.
Pięknie, świeżo i stylowo, kilka tipów na Garden Party
Aby odróżnić przyjęcie organizowane w ogrodzie od imprez w domu pomyśl o stylowych naczyniach z plastiku, których bez obawy możesz używać w ogrodzie.
Chcesz zaskoczyć swoich gości, zamiast kwiatów do wazonów włóż świeże gałęzie.
Aby podkreślić lekki i świeży charakter stołu wykorzystaj owoce jako dekorację np. cytryny, pomarańcze lub winogrona.
Postaw na naturę: naturalne materiały to obecnie HIT w aranżacji!
Użyj ringów i podkładek oraz tac z plecionej trawy morskiej, czy rattanu oraz obrusów i serwetek z naturalnego lnu. Połączenie tych naturalnych materiałów z kolorowymi dodatkami stworzy ciekawą i przyjemną dla oka kompozycję.
Żeby podkreślić wakacyjny vibe można dodać świece w kształcie rozgwiazd lub wazon w kształcie muszli.
Podane jak na tacy: na czym serwować przekąski?
Wiodącą marką do serwowania przekąsek jest Riviera Maison, polecamy wszelkiego rodzaju deski wykonane w różnych kształtach i rozmiarach oraz z różnymi wzorami, które pięknie wyeksponują Twoje dania.
Wielofunkcyjne naczynia z Riviera Maison sprawiają że same rodzą się pomysły na ich wykorzystanie. Na zestawie do serwowanie hamburgerów możesz podać warzywa z dipem lub croissanta z truskawkami i płynną czekoladą.
A tutaj przepis na orzeźwiającą sałatkę z krewetkami, która na pewno zachwyci Waszych gości. To idealne danie na imprezę na łonie natury. Dajcie nam znać, czy Wam smakowała!
SAŁATKA Z KREWETKAMI
Składniki:
• 40 dag blanszowanych krewetek, mrożonych lub świeżych, bez pancerzyków
• 1 opakowanie miksu sałat
• 1 opakowanie rukoli
• 2 awokado, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki
• grzanki (dowolne)
• 2 łyżki prażonej cebulki lub pestek sezamu
• sól i świeżo zmielony czarny pieprz
• 2 łyżki masła klarowane
• 3 posiekane ząbki czosnku
Sos:
• syrop z agawy
• 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgine
• sok z ½ cytryny
• 1 łyżeczka musztardy
• 1 posiekany ząbek czosnku
• sól i świeżo zmielony czarny pieprz
• ½ łyżeczki kurkumy
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki sosu, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Proporcje składników dostosuj do swojego gustu. Krewetki lekko rozmroź, opłucz zimną wodą i osusz. Zalej sokiem z cytryny i dodaj trochę soli, Na patelni rozgrzej masło klarowane, a następnie usmaż krewetki z każdej strony po 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem, a na końcu dodaj rozgnieciony czosnek. Odsącz. Na półmisku ułóż porcje sałat, rukoli i pokrojone na mniejsze kawałki awokado. Dodaj usmażone krewetki i polej sosem. Posyp całość grzankami oraz prażoną cebulką lub pestkami sezamu. Do dekoracji użyj cytryny pokrojonej na ósemki.
Twoja sałatka z krewetkami jest gotowa! Smacznego!