Garden party - jak zaaranżować piękny stół

person Autor: SweetLiving SweetLiving list In: Trendy i designe On:
Garden party - jak zaaranżować piękny stół

Garden Party ze Sweet Living!

Wiemy, że lubicie organizować przyjęcia i spotkania w ogrodzie lub na tarasie. Oto kilka podpowiedzi jak zrobić wiosenno-letnią aranżację stołu na Garden Party. 

Pięknie, świeżo i stylowo, kilka tipów na Garden Party 

Aby odróżnić przyjęcie organizowane w ogrodzie od imprez w domu pomyśl o stylowych naczyniach z plastiku, których bez obawy możesz używać w ogrodzie.

IMG_7988.jpg

Chcesz zaskoczyć swoich gości, zamiast kwiatów do wazonów włóż świeże gałęzie. 

IMG_8058.jpg

Aby podkreślić lekki i świeży charakter stołu wykorzystaj owoce jako dekorację np. cytryny, pomarańcze lub winogrona.

538510_1.jpg

Postaw na naturę: naturalne materiały to obecnie HIT w aranżacji! 

Użyj ringów i podkładek oraz tac z plecionej trawy morskiej, czy rattanu oraz obrusów i serwetek z naturalnego lnu. Połączenie tych naturalnych materiałów z kolorowymi dodatkami stworzy ciekawą i przyjemną dla oka kompozycję.

IMG_7942.jpg

  532050_1.jpg

Żeby podkreślić wakacyjny vibe można dodać świece w kształcie rozgwiazd lub wazon w kształcie muszli. 

Podane jak na tacy: na czym serwować przekąski?

Wiodącą marką do serwowania przekąsek jest Riviera Maison, polecamy wszelkiego rodzaju deski wykonane w różnych kształtach i rozmiarach oraz z różnymi wzorami, które pięknie wyeksponują Twoje dania.

IMG_8030.jpg

IMG_7881_1.jpg

Wielofunkcyjne naczynia z Riviera Maison sprawiają że same rodzą się pomysły na ich wykorzystanie.  Na zestawie do serwowanie hamburgerów możesz podać warzywa z dipem lub croissanta z truskawkami i płynną czekoladą.  

   

A tutaj przepis na orzeźwiającą sałatkę z krewetkami, która na pewno zachwyci Waszych gości. To idealne danie na imprezę na łonie natury. Dajcie nam znać, czy Wam smakowała!

IMG_7888.jpg

SAŁATKA Z KREWETKAMI

Składniki:

40 dag blanszowanych krewetek, mrożonych lub świeżych, bez pancerzyków

1 opakowanie miksu sałat

1 opakowanie rukoli

2 awokado, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki

grzanki (dowolne) 

2 łyżki prażonej cebulki lub pestek sezamu

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

2 łyżki masła klarowane

3 posiekane ząbki czosnku

Sos:

syrop z agawy

3 łyżki oliwy z oliwek extra virgine

sok z ½ cytryny

1 łyżeczka musztardy

1 posiekany ząbek czosnku

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

½ łyżeczki kurkumy

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki sosu, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Proporcje składników dostosuj do swojego gustu. Krewetki lekko rozmroź, opłucz zimną wodą i osusz. Zalej sokiem z cytryny i dodaj trochę soli,  Na patelni rozgrzej masło klarowane, a następnie usmaż krewetki z każdej strony po 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem, a na końcu dodaj rozgnieciony czosnek. Odsącz. Na półmisku ułóż porcje sałat, rukoli i pokrojone na mniejsze kawałki awokado. Dodaj usmażone krewetki i polej sosem. Posyp całość grzankami oraz prażoną cebulką lub pestkami sezamu. Do dekoracji użyj cytryny pokrojonej na ósemki.

Twoja sałatka z krewetkami jest gotowa! Smacznego!

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień